Houtrot reparatie

Houtrot reparatie: hoe eerder, hoe beter

Heeft u houtrot ontdekt in uw kozijnen? Of heeft u het idee dat houtrot uw kozijnen aantast? Dan is het belangrijk om een houtrot inspectie te laten uitvoeren om eventueel over te kunnen gaan op houtrot reparatie.

Schildersbedrijf Van Esch-Lurling Groep verzorgt houtrot reparatie aan deuren en kozijnen. Dat kunnen wij uiteraard doen zodra wij aan een schilderklus zijn begonnen. Maar idealiter verzorgen wij houtrot reparatie voordat wij gaan schilderen. Het is belangrijk om tijdig over te gaan op houtrot behandelen en repareren om verdere rotting te stoppen. Zo voorkomt u dat u uw kozijnen moet vervangen. En dat is kostbaar. Neem voor houtrot reparatie contact met ons op. Dan maken wij voor u een vrijblijvende offerte.

Schilderbedrijf voor alle schilderwerken

Wat is houtrot?

Houtrot is vanaf de buitenkant niet altijd zichtbaar. Meestal zit er namelijk een dikke verflaag eroverheen. Daarom is het belangrijk om de kozijnen en gevel grondig te inspecteren voordat u ze weer laat schilderen. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels die het hout aantasten. Vooral houten kozijnen zijn kwetsbaar voor houtrot omdat ze blootstaan aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden, zoals wind, regen en temperatuurschommelingen. Er zijn verschillende soorten houtrot, zoals blauwschimmel, bruinrot en witrot. Ze hebben verschillende ontstaanswijzen en vragen daarom ook om een verschillende aanpak.

Houtrot reparatie of behandelen?

Als wij houtrot aantreffen, repareren wij dat op de manier die aansluit bij de soort houtrot. Houtrot reparatie moet zo mogelijk gedaan worden om verdere schade aan het kozijn, deur of gevel te voorkomen. Wij verwijderen het aangetaste hout met een speciale machine. Daarna vullen we het gezonde hout op met houtrot reparatie producten. Het hout is daarna weer gereed om geschuurd en geschilderd te worden. Een kozijn of deur gaat na houtrot reparatie nog jaren mee met goed onderhoud.

REVIEWS

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

Marga LoontjensMarga Loontjens
10:07 31 Jan 24
's-Hertogenbosch, 31 januari 2024.Agelopen zomer (2023) heeft het schildersbedrijf van Esch-Lurling Groep mijn huis aan de buitenkant van top tot teen geschilderd. De klus was perfect in goed een week geklaard. Dat was lekker snel want mijn huis is groot en hoog. Aanmerkingen kon ik niet vinden Reden voor mij ze in januari 2024 te vragen ook het binnen schilderwerk te doen. Ook deze keer was hert werk weer snel klaar ook deze keer werd het werk weer tip top afgeleverd. De mannen gaan rustig hun gang. Taken worden rustig verdeeld. De radio stond naar een keer vragen steeds op een aanvaardbaar niveau. Er werd weer rustig en geconcentreerd gewerkt. Ook nu werd het werk weer perfect afgeleverd. Indien nodig mogen ze terug komenMarga.
Ciny Van KemenadeCiny Van Kemenade
13:32 27 Nov 23
Prettig bedrijf om mee samen te werken. Ze leveren niet alleen vakkundig schilderwerk maar leveren ook alles tip top op. Wij zijn uitermate tevreden.Kees en Ciny
marietje lansmarietje lans
15:56 18 Sep 23
Vakkundige schilders, goed advies, prijs kwaliteit goed en komen afspraken na.
Sjoerd PloegmakersSjoerd Ploegmakers
09:22 08 Sep 23
Was goed en werken correct en netjes.
Ferry-Jan WeerdesteijnFerry-Jan Weerdesteijn
10:17 29 Aug 23
Fijn bedrijf om mee samen te werken. Denken graag met je mee en geven je persoonlijk advies over al het schilderwerk.
js_loader

Houtrot reparatie met deelvervanging

Soms is houtrot al te ver gevorderd, waardoor het niet mogelijk is om het houtrot met een reparatie te herstellen. We kunnen dan een deel van het houtwerk vervangen. Het met houtrot aangetaste deel van het kozijn zagen we er dan uit en dat vervangen we door een nieuw stuk kozijn.

Wat kost houtrot reparatie?

Houtrot reparatie is maatwerk. En de kosten hangen af van de hoeveelheid werk en materiaal dat ervoor nodig is. We kunnen houtrot reparatie uitvoeren als onderdeel van buitenschilderwerk of als aparte opdracht. De kosten hiervoor kunnen we pas bepalen na een grondige inspectie. Is houtrot reparatie duur? Bij ons valt dat reuze mee!

Schilderbedrijf voor alle schilderwerken

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor houtrot reparatie of meer informatie daarover. Wij zijn bereikbaar via 06-21543570, via het contactformulier op onze website of per mail via info@vaneschlurlinggroep.nl.

PROJECTEN

ONZE WERKZAAMHEDEN

Hieronder vindt u voorbeelden van onze werkzaamheden. We zijn trots op ons schilderwerk en dat laten we graag zien.
Bekijk ons portfolio.